Aloë vera producten

Published by dekinderboekensc on

Aloe vera

De aloë vera is een bijzondere plant. Als je deze alleen vanaf de buitenkant ziet, zie je niet veel bijzonders. Dan lijkt het op een gewone vetplant, hoewel de bladeren behoorlijk groot kunnen worden. Maar wanneer je een van die bladeren afbreekt en doorsnijdt, zie je dat zich aan de binnenkant ervan een soort geleiachtige substantie bevindt. Deze substantie is een heel bijzondere, want het bevat ontzettend veel gezonde en belangrijke stoffen. Dat is dan ook de reden dat er zo veel Aloë vera producten op de markt zijn. De gel uit de aloë vera wordt nog het meest gebruikt voor het verzorgen van wonden en zonnebrand. Ook wordt het in veel cosmetische producten verwerkt.

Aloë vera producten

Over het algemeen wordt aangenomen dat het sap van de aloë vera een grote bron van vitaminen en mineralen is. Je vindt het daarom in verschillende dranken, voedingssupplementen en andere producten. Bovendien wordt gezegd dat de inname van aloë vera zou bijdragen aan het in stand houden van een gezond gewicht. Om die reden is het dan ook in veel shakes te vinden die zouden helpen bij het afvallen. Aloë vera zou vetverbranding stimuleren terwijl het lichaam nog steeds de belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Waar het echter nog het meest voor gebruikt wordt zijn cosmetische producten. De extracten uit deze plant geven de huid een optimale verzorging.

De plant

De aloë vera is geschikt om thuis te laten groeien in een pot. De bladeren kunnen tot ongeveer 60 centimeter groeien en op de randen van de bladeren zijn kleine, groene stekels aanwezig. Omdat het een vetplant is, heeft de aloë vera maar heel weinig water nodig. De plant slaat het water namelijk meteen op in de geleiachtige binnenkant van de bladeren. In de zomer moet je de plant af en toe wel wat water geven, zodat de wortels niet uitdrogen. Los daarvan kan de plant heel lang zonder water. Hoe meer licht en water je de plant geeft, hoe harder hij groeit. Wanneer jouw aloë vera goed groeit, moet je hem na ongeveer twee jaar verpotten. Je kunt hem snoeien aan de zijkanten.

Zelfherstel

En het leuke van deze plant is dat hij zichzelf ook kan genezen! Wanneer je een blad van de aloë vera afsnijdt, groeit er een klein vliesje over de wond van de plant. Dit vliesje is gevormd uit het sap van de plant, dat dus een helende werking heeft. Dit sap vervormt het vlies vervolgens binnen een paar minuten al naar een rubberen laag waardoor de plant geen vocht meer verliest uit de wond. Je kunt het sap van de aloë vera plant dus gewoon thuis afsnijden. En daarna geneest de plant zowel zichzelf als jouw huid!

Categories: Gezondheid

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *